Cinemagraphi oživijo prostor

Cinemagraphi so oblika animiranega gifa, ki je z nami že kar nekaj časa. Ko sem pred leti prvič videla njihov čar, sem vedela, da jih moram tudi sama ustvarjati. Moji prvi poskusi so vključevali predvsem naravo:

Več mojih cinemagraphov si oglejte tu.
Tistim, ki je ta tehnika blizu in bi radi prispevali k njenemu širjenju priporočam flickr skupino: Cinemagraph, more than a photo, ki predstavlja številne kakovostne avtorje.

Vedno bolj tudi opažam, da se animirane fotografije v formatu videa ali v klasičnem gif formatu pojavljajo tudi v glavah spletnih strani, pogosti in popularni pa so cinemagraphi postali tudi v poročni fotografiji in počasi prodirajo v predstavitve prostorov.

Rada bi poudarila, da se cinemagraphi od ostalih gifov razlikujejo predvsem v sporočilnosti in občutku, ki ga gledalec dobi in jih nikakor ne gre zamenjevati za animirane avatarje ali še huje, predelane izrezke filmov, risank in serij, ki se v loopu ponavljajo na zaslonu. Cinemagraphi so popolnoma avtorsko delo v katerem je jasno prisotno fotografsko oko, z zelo selektivno animacijo in z občutkom za gledalca.

Z njimi prostori zaživijo.
So kot kot tih, ujet trenutek v vsakdanjem vrvežu neprestanega hitenja in močno upam, da jih bo vse več ljudi spoznalo in vzljubilo, kot sem jih jaz.

Cinemagraph je za vse, ki vam je všeč njegova čarobnost in ga želite vključiti na svojo stran ter uliti življenje svojemu prostoru.