Fotografiranje pohištva Kocjančič Domžale (primer obdelave)

Pri fotografiranju pohištva prikažem kako se pohištvo vklaplja v prostor in njegove funkcionalnosti, obenem pa sem pozorna tudi na samo natančnost in kakovost izdelave pohištva, ki mora biti tudi vidna iz fotografije. Pohištvo za to hišo so izdelali Kocjančič pohištvo interieri. Tako kot pri fotografiranju apartmajev za druge namene, je tudi tukaj obdelava fotografije bistvenega pomena. Vsaka fotografija je obdelana drugače, glede na motiv, svetlobne pogoje ipd. Ker si marsikdo ne predstavlja kaj vse taka obdelava fotografije pohištva vključuje, na spodnji fotografiji predstavljam primer obdelave fotografije pohištva in sicer sem si izbrala dnevni regal s televizijo:

Na fotografiji je bilo najprej potrebno popraviti perspektivo, nato pa odstraniti moteče elemente ob robovih (rob mize, del preproge). Na senzorju je bilo tudi nekaj prahu, ki ga je bilo potrebno retuširati stran. Izvorna fotografija je imela tudi prežgane oz. preosvetljene dele pri balkonskih vratih in na parketu, kjer so izginili detajli. Same barve so bile kar ustrezne, tukaj je odločitev stvar okusa naročnika oz. razpoloženja, na tem primeru so barve rahlo toplejše. Kot dodatna obdelava pa je sledila retuša televizije, ki ima pogosto lahko nezaželene odseve ali pa je kot v tem primeru le črn pravokotnik. Z dodajanjem gradienta pa se odseve enostavno odstrani in ustvari bolj eleganten videz. Kablov  v tem primeru ni bilo potrebno odstranjevati, saj niso bili vidni.
Vsaka fotografija dobil tako posebno pozornost pri kateri poskušam odstraniti čimveč motečih elementov in poudariti prednosti, obenem pa ohraniti naraven videz fotografije.