Kaj je “homestaging”?

Težko je najti slovensko besedo za homestaging. V Sloveniji je najbližje prevodu morda preurejanje doma.
Dve podjetji pri nas, ki se s tem ukvarjata sta:

homestaging

Homestaging
homestaging

Sweet home

Preurejanje doma je vsake toliko časa koristno in osvežilno v vsakem domu. In če si to lahko privoščimo, zakaj ne sodelovati s strokovnjakom, ki pozna najnovejše trende, obvlada prostor in se zna prilagoditi našim željam in našemu žepu.

Zakoreninjeno mišljenje: “če nekomu plačam za delo, sem na izgubi” tu ne velja. Nihče nima potrebe po tem, da bi postal strokovnjak za notranjo opremo, najcenejše trgovine in kose, ki so na voljo in investiral ves svoj čas in energije, zato, da bi bil na istem kot če bi najel strokovnjaka.

Homestaging je promocija nepremičnine za prodajo in pokaže prostor v novi luči.  Z dobro utečeno ekipo je prostor pripravljen hitro in učinkovito, saj nepremičninski agent in lastnik pogosto nimata dovolj časa.

Zakaj bi preurejal, če se selim??
1. Zato, ker bom veliko dražje prodal stanovanje..
2. Zato, ker bom hitreje prodal..

Kadar se lotimo prodaje stanovanja je kakovostna, estetska oprema še toliko pomembnejša. Star kavč ali katodni televizor ne prispevata k sodobnemu, svežemu vzdušju, ampak samo še postarata sobo.
Lepa, dovršena oprema vpliva na postavitev cene in hitreje proda stanovanje – dokazana investicija, ki se nam mnogokrat povrne.