Pogosto zastavljena vprašanja – FAQ

V ponudbi fotografiranja sem se trudila zajeti vse, kar vključujem v fotografiranje, vendar sem zaradi preglednosti določena vprašanja odgovorila na strani FAQ – Pogosto zastavljena vprašanja.
Fotografiranje, še posebno fotografiranje prostorov, se razlikuje od fotografiranja do fotografiranja in ni mogoče standardizirati popolnoma vsega. V tej objavi bom razložila še nekaj podrobnosti in sicer:

  • število fotografij

Število fotografij ni odvisno samo od obsežnosti prostorov, ampak tudi od načina fotografiranja. Pri nas je v veljavi fotografiranje, pri katerem poskušamo povedati zgodbo z večjim številom fotografij. Prostor in ponudbo predstavimo iz različnih pogledov in v vabljivi atmosferi.
Obstaja pa tudi fotografiranje, pri katerem si izberemo najboljši pogled, glavni posnetek. Nastane samo ena fotografija, ki je prepoznavna in postane bistvena predstavitvena fotografija, po kateri se naročnika prepozna še dolgo. Kljub temu, da v tem primeru nastane samo ena fotografija, je zanjo namenjenega več časa in dela kot v serijo posnetkov in je tudi dražja.

  • čas fotografiranja

Čas fotografiranja je nemogoče popolnoma predvideti. Povprečno trajanje dnevnega fotografiranja dvosobnega stanovanja (interieri in eksterier) je 1,5 ure. Eksterier in skupni prostori so vedno zajeti v fotografiranje, a če je skupnih prostorov res veliko, se čas podaljša.

Za merilo je lahko tudi število sob: 5 sob lahko fotografiram v eni uri. Seveda so tu mišljene samo sobe, kot ločeni, enkratni, zaprti prostori.

  • potni stroški

Potni stroški so všteti v ceno. To je za fotografa na terenu malo nenavadno, vendar sem se zato odločila, da poenostavim postavljanje cene. Pri primerjavi cene fotografiranja ne pozabite na potne stroške, ki so včasih lahko kar veliki. V ponudbi fotografiranja so potni stroški všteti v ceno kot pavšal.
Sama sem iz Kranja in sem se odločila za vključene potne stroške tudi zato, ker imajo na ta način tudi regije, ki so bolj odmaknjene boljše možnosti za najem fotografa.

Za kakršnakoli dodatna pojasnila sem na voljo in jih z veseljem odgovorim na blogu ali po mailu.