Prodaja stanovanja hitro s profesionalno fotografijo

Ka studio - arhitektura in interieri

Ka studio – arhitektura in interieri

Ljudje kupujemo z očmi. Glavni izbor stanovanj kupci naredijo za zaslonom, a vseeno traja mesece, včasih leta, da se stanovanje proda. Z naštevanjem splošnih informacij ni mogoče vzbuditi zanimanja in prepričati kupca, da si pride ogledat stanovanje.

Ljudje ne klikajo na oglase brez fotografij, tiste, ki jih odprejo pa kliknejo glede na predstavitveno fotografijo stanovanja. Pregledovanje in primerjava številnih oglasov s slabimi fotografijami, ki ne prikažejo glavnih lastnosti nepremičnine je naporna, še posebej za tako pomembno in stresno odločitev kot je selitev v nov dom.

Neustrezna predstavitev je tako slaba za obe strani. Kupci nikakor ne najdejo stanovanja, ki bi jim bilo všeč in v katerem bi se videli živeti, lastniki pa imajo vsak mesec nepotrebne stroške s plačevanjem položnic v stanovanju v katerem ni nikogar. Mesečni stroški so pogosto kljub izklopu večine storitev visoki in rastejo. Poleg položnic so stanovanja še delovna obveznost, saj morajo biti vzdrževana. Trajanje lastništva prinaša s sabo tudi druge obveznosti: davčne obveznosti, sosedske obveznosti ipd.
Pomen dobrih fotografij je pri prodaji in oddaji stanovanja zato še večji kot pri prodaji izdelkov (oblačil, hrane, avtomobilov, pohištva), saj stroški drugod niso tako visoki in vendar se vsi ti izdelki prodajajo z odličnimi fotografijami.

Če se stanovanje proda vsaj en mesec hitreje, je naložba v profesionalno fotografijo povrnjena, vsak dodaten mesec pa predstavlja plus v višini vseh mesečnih stroškov in ostalih obveznosti v zvezi s stanovanjem.

Oglaševanje s profesionalnimi fotografijami se torej splača, a kako prepoznati dobro fotografijo interiera? O značilnostih slabih fotografij interierov sem pisala tu, v naslednji objavi pa bom opisala na kaj moramo biti pozorni pri nakupu fotografij interierov.