Fotografiranje apartmaja Grajska rezidenca v Ljubljani

V Ljubljani, tik pod Ljubljanskim gradom se nahaja majhno stanovanje, ki sta ga Jaka in Taja prenovila tako, da še vedno ohranja nekatere prvotne arhitekturne značilnosti.
Stanovanje ima glavni prostor, ki je odprt in v katerem se nahaja predprostor, kavč, kuhinja in jedilni prostor ter dva ločena prostora: spalnico in kopalnico.
Visoki stropi, izbira zračnega pohištva, ki je obhodno postavljeno dajejo apartmaju prostornost, naravni materiali domačnost, pozlačeni detajli pa prefinjenost.

Fotografiranje starejših objektov, ki imajo debele stene in majhna okna je izziv, saj je količina svetlobe omejena in ozko usmerjena, kot je bilo tudi v tem primeru. Cilj predstavitve glavnega prostora je bil prikazati njegovo razporeditev ter ustvariti čimbolj enakomerno osvetlitev.
V spalnici je bilo samo eno okno, brez lepega razgleda, zato je svetlo, kolikor je lahko, pri čemer je najsvetlejši objekt v sobi še vedno postelja, ki zato vleče pogled nase.
V kopalnici pa je bilo okno zatemnjeno, zato je večina naravne svetlobe prišlo kar skozi vrata. Smer svetlobe je sicer v takih primerih drugačna, vendar pa so odprta vrata pogosto zelo dobra rešitev za hitro in dobro mehko svetlobo, daleč boljša od stropnih luči.