Gostilna Rozika – fotografiranje apartmaja na Ptuju

Gostilna Rozika na Ptuju ponuja že 80. let tradicionalno kuhinjo, zdaj pa so k svoji ponudbi dodali tudi prenočišča. Popolnoma prenovljen apartma ima svoj lasten, privaten vhod in je dovolj velik za štiri osebe. Spalnica ima dovolj naravne svetlobe in izhod na teraso, ki je idealna za preživljanje mirnega popoldneva, par korakov stran pa je že zelen vrt in možnost postrežbe kavice pod drevesi.
Fotografiranje spalnice je bilo zanimivo, saj nima klasične pravokotne oblike, temveč bolj dinamičen tloris v obliki črke V. Širok posnetek je bil tako mogoč le z vhoda na teraso, ostali posnetki pa prikazujejo le posamezne dele prostora.
Kopalnica je majhna, vendar dobro izkoriščena. Njen glavni vir svetlobe so stropne luči, ki sem jih zaradi velikosti prostora pustila in popravila le njihov barvni pridih.
Tudi kuhinja je posebna z vpadom stopnic in manj naravne svetlobe in je zahtevala inovativne kompozicijske rešitve. Je izredno praktična in ima vse, kar bi ljubitelj kuhanja potreboval, kadar se ne bi hotel pustil razvajati zelo gostoljubnemu in prijaznemu gostinskemu osebju, ki streže izvrstno lokalno hrano.