Fotografiranje turistične ponudbe – detajli in aranžmaji

Fotografiranje detajlov je pri prikazovanju prenočitvene ponudbe zelo pomembno, saj vnese raznolikost v posnetke, ustvarja vzdušje in izpostavlja posebnosti turistične ponudbe.
Pred fotografiranjem je apartma treba pripraviti in prva faza je seveda čiščenje, v drugi pa se ustvarijo aranžmaji.

Pod detajlne posnetke šteje vse od unikatnega, kakovostnega pohištva do razgleda na morje ali gore. Detajli so tudi čudovita priložnost, da pokažete kaj vse je gostom na voljo pri vas: vse za razvajanje (deke, blazine, mila, olja, brisače ipd.), vse za družabnost in igro. (namizne igre, biljard, paviljon ipd.), vse za udobno bivanje (klima, avtomat za kavo, premična garažna vrata).

Toda pozor! Prikazovanje pripravljene hrane in pijače gostom sporoča, da bo le-ta na voljo oz. v ponudbi, ko pridejo. Kupovanje npr. vina samo za fotografiranje torej ni primerno. Pripravljeno večerjo, kosilo ali pripravljen zajtrk fotografiram samo, če je vse to na voljo tudi gostu.

Pri dekoriranju ni treba pretiravati s predmeti. Zelo lepe aranžmaje se da postaviti s knjigami, revijami, predmeti za shranjevanje, vazami z zelenjem, unikatnimi izdelki, kipi, slikami, fotografijami, odvisno od kotička, ki ga opramljamo. Tudi etnološki predmeti oz. predmeti kulturne dediščine so nekaj posebnega in zelo zanimivi oz. predmeti, ki kažejo na posebnost kraja in dejavnosti v njem. Bolj unikatna kot je predstavitev, bolj izstopa in pritegne zanimanje gosta.