Oprema za fotografiranje interierov: stativ

Kako pomemben je stativ pri fotografiji bivalnih in komercialnih prostorov postane jasno takoj, ko smo na terenu, pripravljeni, da posnamemo top fotografije. Brez njega ne gre.
Na spletu je veliko informacij o tem, kateri stativ je dober in na kaj moramo paziti pri nakupu, vendar sem spoznala, da so te informacije sicer dobronamerne, a velikokrat neustrezne.Manfrottov stativ s tilt glavo je bil zame najboljši nakup tega leta. Adijo zmajan, obrabljen, polomljen stari stativ.

Manfrottov stativ je težek in trden. Noge se mu podaljšujejo na preklop, ne na navoj kot sem imela prej in je zato delo veliko hitrejše. Robustna izdelava in teža močno povečujeta njegovo stabilnost. Karbonski stativ, ki sem ga uporabljala do zdaj in je tako opevan je lahek, kar je za potovanja super, za vse ostalo pa ne.
Največji napredek pa je v čudoviti tilt glavi, ki je nadomestila nenatančno krogelno glavo. Kako neverjetna razlika! Popolnoma poravnane linije v trenutku mi skrajšajo obdelavo fotografij v PS za ure.Dober stativ skrajša čas fotografiranja, je stabilen in natančen. Po uporabi številnih modelov, predvsem nižjega cenovnega razreda, sem končno našla idealnega zase.