Profesionalne fotografije prostorov

Dobre fotografije prostorov, pa naj gre za fotografije interierov ali veličastnih pokrajin v nas prebudijo željo, da bi bili tam.
Pri nakupu fotografij priporočam, da si najprej ogledate galerijo, ki sporoča predvsem doslednost fotografa. Fotografije, ki so vključene v galerijo predstavljajo izbor fotografij. Ta izbor mora biti za gledalca obvladljiv, torej ne sme biti preobsežen, obenem pa mora vključevati najboljše fotografije tako glede na motiv kot tehnično izvedbo.
Fotografske galerije so žive in se skozi čas spreminjajo in izboljšujejo. Pri ogledu bodite pozorni na:

  • pripravljenost prostora na fotografiranje

Fotograf ve, kako bodo posamezni elementi prostora videti na fotografiji in lahko svetuje pri pripravi prostora na fotografiranje.

  • raznolikost posnetkov

Raznoliki posnetki pokažejo na obseg fotografiranja in tudi način, kako fotograf najpogosteje predstavlja določen motiv. Če vam je določena fotografija še posebej všeč, to sporočite fotografu, ki bo tako lažje izpolnil vaša pričakovanja.

  • naraven videz posnetkov

Premočne obdelave fotografije preusmerijo pozornost z vsebine fotografije in delujejo izumetničeno. Obvladanje določene tehnike pomeni uporabljati jo tako, da služi motivu in ne obratno.

  • tehnično dovršenost

Poleg primernega kontrasta, barv, ostrine in perspektive je v fotografiji interierov pomemben velik dinamični razpon fotografije.