Razlika med fotografijo interierov in bivalnih prostorov 

Pri nas o razliki med fotografijo interierov in fotografijo bivalnih prostorov še ni bilo govora. Načeloma gre za subtilno razliko, a vseeno razlika obstaja. Glavna razlika je vsekakor namen. Fotografija interierov je namenjena predvsem oblikovalskim rešitvam notranjih oblikovalcev, zato daje poudarek detejlom, teksturam, barvam. Želi predstaviti predvsem estetski vidik prostora in ne toliko informacij o prostoru samem.

Fotografija bivalnih prostorov nima poudarka na detajlih, temveč na celostni predstavitvi prostora. Podati mora čimveč informacij in je zato v tem pogledu bližje dokumentacijskemu tipu fotografije.  V fotografiji bivalnih prostorov se trudimo tudi prikazati vzdušje bivanja v prostoru. Njen namen je pokazati velikost in razporeditev prostorov ter pohištva, zunanjo okolico, eksterier oz. podati vse informacije, ki bi utegnile zanimati gosta ali lastnika.

Poleg te delitve lahko zasledimo še druge kriterije za razlikovanje tipov fotografije: na fotografijo interierov in eksterierov – arhitekturno fotografijo, ter delitev na fotografijo bivalnih (rezidenčnih) in komercialnih prostorov (poslovni prostori, saloni, restavracije ipd.)