Optimiziranje fotografij za SEO (internetne brskalnike)

Optimiziranje spletne strani za iskalnike (SEO), še posebno fotografij, olajša, pohitri in izboljša iskanje in prikazovanje spletne strani.Optimiziranje predstavitvenih fotografij bivalnih prostorov:
1. Uporabimo spektakularne fotografije, še posebno prva fotografija mora resnično zagrabiti pozornost. Lepota v nas prebudi čustva in čustva prodajajo.
2. Ime vsake fotografije naj bo npr. naslov prostora ali ime lastnika, tudi če je dolgo. Zelo pomembno je, da vključimo geografske podatke!
3. Fotografije naj bodo označene s ključnimi besedami (tags).
4. Uporabimo tudi alt tage.
5. Opis fotografije nam omogoča okrepiti fotografijo z več informacijami, ki nas glede na iskalne okvirje pomagajo izpostaviti kot rezultat iskanja.
6. Vodni žig je pereča tema. Nekateri zagovarjajo njegovo uporabo, drugi so proti.
Fotografi, ki se hočejo zaščititi pred krajo ali nedovoljeno uporabo fotografij ga uporabljajo na svojih fotografijah. Vendar je dejstvo, da je vse, kar je na internetu, dostopno in kdor želi uporabiti vašo sliko jo lahko prenese in z lahkoto tudi odstrani vodni žig, če je to potrebno.
Če je vodni žig velik čez celo fotografijo, uniči njen izgled, to pa ni naš namen. Ker se ne ukvarjamo s prodajo fotografij, temveč so nam le-te sredstvo za predstavitev prostora, naj bo vodni žig čimbolj diskreten, še bolje pa je, če ga ne uporabimo.
7. Velikost fotografije naj ima optimalno razmerje med kakovostjo ter hitrostjo. 1024px (72px/inch) je postal neformalen standard za prikazovanje fotografij na internetu.