Zakaj plačati fotografa?

Danes ob široki dostopnosti kakovostnih fotoaparatov in širjenju likovnega znanja vse več ljudi sami posnamejo fotografije, ki jih potrebujejo ali zaprosijo za uslugo prijatelja ali družinskega člana.

Kadar gre za fotografiranje manj pomembnega dogodka ali stvari, je res bolj pametno denar porabiti drugje, ob tem pa se tudi pripraviti na morebitno razočaranje.

Podjetja si takega tveganja ne morijo privoščiti. Ne glede na vrednost predmeta oz. storitve poskrbijo, da ima na embalaži ali v katalogu ustrezno sliko. Tudi če kot posamezniki prodajamo preko spleta, poskrbimo, da ima naša ponudba lepo podobo.
Kupce odvrne popačena, skrivljena, temna slika, ki v resnici ne predstavlja objektivno, kar ponujamo.
Pri nas se, kljub pozitivnim zgledom iz tujine in nizkemu ter počasnemu kupovanju nepremičnin, večina prodaje, ki poteka prek interneta in ki je izrazito vizualna, ne usmerja v estetiko. Slika prodaja! 

Najeti fotografa ali ne?
Če prodajamo stanovanje sami in sami določamo ceno nam profesionalna fotografija in svetovanje pri pripravi stanovanja na ogled dvigne prodajno ceno in pospeši prodajo, kar potrjujejo že izvedene raziskave v tujini.
1. Če se želimo prodaje resno lotiti, povprašajmo kakšne fotografije nam lahko ponudijo fotografi, ki se s tem ukvarjajo.
2. Najboljše informacije nam bodo dali ljudje, ki so profesionalno fotografijo naročili. Ali se jim je investicija v fotografijo povrnila?
3. Fotografi načeloma postavljajo cene in ponudbo tako, da podjetjem in posametnikom pomagajo. Sama sem cene fotografije bivalnih in komercialnih prostorov oblikovala tako, da se vsaj v roku enega meseca investicija v fotografijo povrne.