Kako fotografirati interiere?

1. Pred fotografiranjem pripravite prostor
Za lepo fotografijo prostora je nujno, da ga prej uredimo. Pospravljanje in organiziranje je prvi korak, vendar pa prazni prostori delujejo sterilno, dekoracija pa vdihne prostoru nazaj življenje. V spalnici so to lahko slike, pregrinjala za posteljo, okrasne blazine, knjige, v kuhinji sadne košare, gospodinjski pripomočki, v kopalnici wellness brisače, sveče, v dnevni sobi pa knjige, cvetje.
​Ideje, kako lahko pripravite prostor sem zbrala tudi tu

2. Uporabite stativ.
Večina interierov ima zelo širok dinamičen razpon tonov in omejeno svetlobo. Fotografije, ki jih naredimo iz roke bodo zato pretemne ali pa ne bodo ostre. Dober stativ je nujna oprema pri fotografiranju interierov, saj omogoča daljše čase zajemanja posnetkov brez tresenja. Fotografije so zato ostre in dovolj svetle.

3. Bodite pozorni na kompozicijo.
Preden pritisnete na sprožilec premislite kaj vse z njo zajemate. Kaj je glavni motiv, ki ga želite prikazati (npr. kamin, jedilna miza ipd.), kaj je na robovih fotografije (izključite moteče elemente, ki ne podpirajo glavnega motiva) in pazite, da so linije pohištva na fotografiji čimbolj poravnane in vzporedne. 

4. Ne pozabite na detajle
Uravnotežena galerija vsebuje tako široke poglede kot detajle. Fotografije aranžmajev prostor približajo in ustvarijo atmosfero.

​5. Ne fotografirajte preširoko
Široki kot je sicer nujen pri fotografiranju notranjih prostorov, vendar fotografirati vse z najširšim možnim kotom ni najbolje, saj široki kot prostor popači. Cilj fotografije je predstaviti prostor čimbolj naravno, zato je bolje narediti več posnetkov oz. si izbrati drug kot fotografiranja, kot pa posegati po širokem kotu.

6. Bodite pozorni na vire svetlobe – okna, luči
Interiere je najbolje fotografirati, ko je oblačno vreme in uporabiti naravno svetlobo, ki prihaja skozi okna. Luči dajejo v prostoru neprijetne barvne pridihe. Velikokrat so tudi preveč intenzivne in so na fotografiji preosvetljene.