Obdelava fotografije interierja po meri

Trendi v arhitekturni fotografiji in oglaševanju se skozi čas spreminjajo, prav tako okusi. Galerija na strani vilinie.com prikazuje fotografije, ki so ustvarjene po mojem okusu – svetle, polnih barv in naravnih senc, vendar pri vsakem fotografiranju vprašam, kakšen stil fotografij želite. Če želite zelo svetle fotografije z močno nasičenimi barvami in močnimi kontrasti ali pa temnejše fotografije z močnimi sencami in nenasičenimi barvami, fotografiranje in obdelavo prilagodim stilu, ki ga želite.

 

Na zgornjem prikazu prej – potem je predstavljena obdelava fotografije po meri – fotografija je temnejša z nenasičenimi barvami, ki usmerjajo gledalca od barv k opazovanju tekstur in kompozicije tonov v prostoru.

Dogovor o stilu fotografij poteka pred fotografiranjem, pri čemer je v veliko pomoč izbor vzorčnih fotografij. Vzorčne fotografije predstavljajo izbor fotografij, ki kažejo želeni fotografski stil in pomagajo premostiti terminološke ovire (poznavanje fotografskih izrazov in likovnega znanja). V pomoč pri izbiri stila fotografij je tudi blog na vilinie strani. Na blogu so zbrane informacije o tem kako fotografirati, pa tudi o tem kaj je to dobra fotografija prostora, obdelavi fotografije, pripravi prostora ipd. in nudi oporo pri vrednotenju fotografij in razvijanju lastnega okusa za fotografski stil.